top of page
Pink Cream
Zoeken

Hoe het begon

  • 29 jun
  • 2 minuten om te lezen

Wie houdt er niet van de geur van vers brood en gebak?

Ik was er als kind al verzot op. Maar het gind verder dan dat. Ik was gefascineerd door het product, door het rijzen in de oven, de verandering van kleur en vorm tijdens het bakken.

Watertandend zat ik voor de ovendeur, starend naar de cake die m'n moeder met liefde had voorbereid, verlangend naar die eerste sappige zalige beet...

Dat wilde ik ook kunnen!

En zo leerde ik van moeder en grootmoeder de allerbeste cake van de wereld te bakken. Ik kon nu ook mensen verwennen. Mijn klasgenoten, medestudenten, collega's, en later mijn eigen dochters, ze genoten en genieten nog mee.

Gaandeweg werd mijn honger om meer te kunnen alleen maar groter. Ik experimenteerde met veel vallen en opstaan en leerde dat niet elke grootmeester-bakker zijn recepten even gedetailleerd uitlegt in zijn boeken. Een javanais die me uit de koelkast tegemoet dreef, was er het grappigste voorbeeld van.

EƩn cadeau veranderde echter alles.

Mijn lieve echtgenoot deed me een staande mixer cadeau! Het hek was van de dam...

Ik begon broden te bakken, met gist, met desem, doorliep alle beginnersfouten en schotelde mijn gezin vaak "frisbees" en iets te zure broden voor.

Maar ik leerde, schaafde bij en werd beter.

En ik waagde me zelfs aan mijn eerste biscuittaart.

Dit smaakte naar meer!

Ik schreef me in voor een opleiding tot brood- en banketbakker bij Syntra en had het geluk bij een uitstekende leermeester terecht te komen.

Ik blijf Johan voor altijd dankbaar voor zijn waardevolle lessen, zijn kennis Ʃn het vermogen me over mijn grenzen heen te tillen. Ik leerde van hem, en in het derde jaar, van Nico, fantastisch brood en fijne patisserie maken. Na drie jaar zwaaide ik als primus af. Gepassioneerd. En boordevol bakplannen.

En zo bakte ik veel.... heel veel. Mijn huisgenoten en buren werden verwend en kregen de hoeveelheden niet meer verwerkt.

Zo werd Graan Gedaan geboren.

Een microbakkerij met een missie: jou laten genieten van goed brood en gebak! Al dan niet uit je eigen oven.


Wil jij ook leren bakken? Of wil jij proeven van m'n producten?

Verken dan zeker mijn website.


Graag tot ziens!


Ā 
Ā 
Ā 

Recente blogposts

Alles weergeven
Het was een spannend voorjaar!

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, is een huizenhoog clichƩ. Meestal denk je dat het jou niet zal overkomen en toch donderde ik op...

Ā 
Ā 
Ā 

Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Voeg een beoordeling toe
18072729355837303.webp
18032328044301733.webp
18007776752533708.webp

Enkele sfeerfoto's van de workshops

18057635999069778.webp
18045135128063775.webp
18025979411629278.webp

© 2025 by Graan Gedaan, Sportlaan 13, 9170 Sint-Gillis-Waas. BE0775.907.750. Aangesloten bij FAVV. Powered and secured by Wix

bottom of page